Kaartjes voor het goede doel!

We leven in een snelle wereld. Vele ontwikkelingen en veel veranderingen. Er zijn een aantal dingen die niet of nauwelijks veranderen, waaronder de post. Echte post, dus via de brievenbus, dat vinden de meeste mensen toch nog steeds leuk. Ook als je zelf niet veel post verstuurt en als er dan toch een keer een leuke kaart of brief op de mat ligt, dan word je daar toch wel blij van. Een aantal mensen, waaronder ikzelf, is zelfs dolblij als er een kaart of brief op de deurmat ligt.

Iets wat helaas ook niet veranderd: mensen die in moeilijke situaties zitten en extra steun nodig hebben. En zo kom ik bij de titel van dit blog 🙂 Want wat is er nu mooier dan een kaart kunnen sturen naar iemand die dit heel hard kan gebruiken, zich enorm gesteund kan voelen door dit kaartje en er hopelijk ook even een blij gevoel van kan krijgen?

Ik wil even 2 organisaties onder de aandacht brengen die hier voor zorgen.  Er zijn nog wel meer organisaties, maar deze twee kwam ik laatst tegen en ik heb veel respect en bewondering voor degenen die zich hiervoor inzetten. Chapeau!

Post voor kanjers
Post voor kanjers is een organisatie die zich inzet voor mensen die ernstig ziek zijn.  Je kan je hier opgeven en dan kan je wekelijks, elke 2 weken of 1 keer per maand een kaart sturen naar een kanjer. Daarnaast kun je ook kaarten sturen naar kanjers die binnenkort jarig zijn. De organisatie vraagt ook soms extra aandacht voor een kanjer, die je dan ook  een kaart kan sturen. De organisatie heeft ook aandacht voor de broers en zussen van de kanjer.

De Opkikkerkring
De Opkikkerkring zet zich in voor mensen die ernstig ziek zijn, eenzaam zijn of e iets ernstig hebben meegemaakt. Kortom voor mensen, die een kaartje goed kunnen gebruiken om zich gesteund te voelen.  Je stuurt maandelijks een kaart naar iemand toe.

Om de mensen die het wel kunnen gebruiken, te helpen zou het fijn zijn als we allemaal een kaart sturen. Via de websites van de organisaties kun je jezelf aanmelden om kaarten te sturen. Want een kaartje sturen is een kleine moeite, maar geeft een groot plezier!

Deze blog is aangeleverd door vaste klant Marjolijn – om haar te bedanken voor de tips en om haar te voorzien van kaarten voor deze kanjers, ontvangt ze een set van 8 leuke kinderkaarten van Esthex van ons. Veel succes en plezier bij het versturen Marjolijn!

Zoek je zelf kaarten om te gaan sturen via een van deze organisaties? Wat denk je van de vrolijke kaarten van Limoon, Lali of Goulmy Design?

Ook bloggen voor ons?
Heb jij net als Marjolijn een tip voor een blog die iets met kaarten maken, verzamelen of sturen te maken heeft? Mail ons dan op cardcetera <at> gmail.com met jouw tip – als we deze willen plaatsen ontvang je van ons een gratis set kaarten! We behouden ons het recht voor om een tip niet te plaatsen.

Advertenties

Over Astrid

Duizendpoot, freelance tekstschrijver & redacteur & projectleider, wannabe schrijver van niet een maar twee boeken, fanatiek lezer, eigenaar webshop in kaarten Cardcetera, eigenaar tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in Leuke tips en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Kaartjes voor het goede doel!

  1. Pingback: Wereld Postdag! | Cardcetera

  2. Pingback: Wereld Postdag! | Cardcetera

  3. Pingback: Project Postvriend | Cardcetera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s