Henri Cartier – Bresson tentoonstelling in Wenen

Een van Astrids favoriete fotografen van Nouvelles Images kaarten is Henri Cartier – Bresson. Vorige week ging zij dan ook in Wenen naar een tentoonstelling met foto’s van zijn hand in het Kunsthaus Wien. Het Kunsthaus heeft een permanente expositie over de kunstenaar Hundertwasser, die ook de architectuur beïnvloed heeft.

Lang niet al het werk van Cartier-Bresson is te zien in deze tentoonstelling. De focus ligt op foto’s uit de VS, India en Rusland. Vooral de foto’s gemaakt in de VS maken indruk op ons. Veelal gewone mensen, in hun dagelijkse omstandigheden. Maar ook de foto’s gemaakt net na de dood van Stalin in Rusland zijn indrukwekkend. Als je voor eind februari 2012 nog in Wenen zou komen, is deze tentoonstelling echt een aanrader.

En de kaarten koop je natuurlijk bij Cardcetera :) In januari zullen we de collectie met kaarten van Cartier – Bresson flink uitbreiden.

Advertenties

Over Astrid

Duizendpoot, freelance tekstschrijver & redacteur & projectleider, wannabe schrijver van niet een maar twee boeken, fanatiek lezer, eigenaar webshop in kaarten Cardcetera, eigenaar tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in Achtergrondinformatie, Leuke tips en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Henri Cartier – Bresson tentoonstelling in Wenen

  1. Erica zegt:

    Wat gaaf zeg! Jammer dat het zo ver weg voor mij is, anders had ik best heen willen gaan. Helaas zit een tripje Wenen er voor mij op dit moment niet in. Ben heel benieuwd naar die kaarten!

  2. Pingback: Georges Dambier | Cardcetera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s