Kaart op originele wijze versturen? Maak zelf een enveloppe!

Veel postcrossers krijgen het liefst een standaard formaat ansichtkaart – dat maakt het verzamelen van de kaarten in albums wel zo makkelijk! Die kaarten koop je vrijwel altijd zonder een enveloppe – maar wat als je dan de hele achterkant wil beschrijven? Dan heb je toch een enveloppe nodig om het adres op te schrijven. Steeds meer deelnemers vragen daarnaast om, als het niet duurder is voor de verzender, de kaart in een enveloppe te sturen. Zo wordt beschadiging voorkomen en kunnen de postzegelverzamelaars onder ons de postzegel van de enveloppe halen. Maar ja, dan doe je erg je best om een mooie kaart uit te zoeken en dan gaat deze in een standaard witte (of eventueel een gekleurde) enveloppe.

Maar je kunt ook een net grotere kaart kopen en willen versturen – veel uitgevers (waaronder Nouvelles Images en Graphique de France) hebben bijvoorbeeld ook prachtige A5 kaarten. Met als belangrijk voordeel dat er net wat meer tekst op past šŸ˜‰ Ook zie je steeds meer ronde en vierkante kaarten en kaarten in bijzondere vormen. Verstuur je zo’n kaart dan in de standaard witte of bruine akte enveloppe?

Toch leuk om dit te ontvangen!

Wil je om wat voor reden dan ook iets originelers dan de standaard witte of gekleurde enveloppe? Maak je enveloppen dan zelf! Dit maakt het voor de ontvanger nog leuker om je brief of kaart te ontvangen. De enveloppe springt er zeker uit tussen het standaard bruin, wit en (belasting) blauw! Je kunt hier veel soorten papier voor gebruiken – niet alleen een standaard A4-tje (al dan niet gekleurd). Wat denk je bijvoorbeeld van behangpapier? Veel mensen hebben nog wel een restje liggen na de vorige verhuizing of verbouwing. Maar je kunt ook gebruik maken van de advertenties in een magazine of een foto-pagina uit een tijdschrift. Ook stevig cadeaupapier kun je goed gebruiken. Je kunt de enveloppe zo groot of zo klein maken als je zelf wil – kijk wel even naar de standaard maten waar je je van post.nl aan moet houden! En ook niet onbelangrijk: zorg er voor dat het adres goed leesbaar is. Gebruik daar eventueel een sticker in een effen kleur voor.

Maak de enveloppe af met leuke tape!

Weet je niet hoe je het papier moet knippen? Maak dan zo’n standaard enveloppe open en kijk even goed hoe die in elkaar zit! Of kijk even op deze pagina met knutselideeĆ«n. Liever met een filmpje? Op YouTube kun je veel instructie filmpjes vinden. Waaronder dit filmpje waarin niet alleen wordt uitgelegd hoe je helemaal zelf een enveloppe maakt, maar ook hoe je bestaande enveloppen kunt aanpassen.

Cardcetera is nog op zoek naar mooie enveloppen om op te nemen in ons assortiment – want niet iedereen wil zelf knippen en plakken. Zodra we deze gevonden hebben, lezen jullie het uiteraard hier!

Advertenties

Over Astrid

Duizendpoot, freelance tekstschrijver & redacteur & projectleider, wannabe schrijver van niet een maar twee boeken, fanatiek lezer, eigenaar webshop in kaarten Cardcetera, eigenaar tekstbureau Flytande, vrouw, zus, dochter, vriendin, hobby kok, dol op post, levensgenieter, hardloopster. Al deze onderwerpen komen (uiteindelijk) vast aan bod in een of meerdere blog berichten.
Dit bericht werd geplaatst in Leuke tips en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s